Tonijnburgers
op een bedje van coleslaw
Super simpel lunch gerechtje dat je eigenlijk ook perfect in de avond kan eten! Het is koolhydraarm, eiwitrijk en geeft je dus lang een verzadigd gevoel waardoor na je lunch niet een halve dag met honger rondloopt!
INGREDIËNTEN (2à3personen) :
Voor de coleslaw :
- Witte kool (250gr)
- Wortel (100gr)
- Rode ui (1 kleine)
- Volle Yoghurt (120gr)
- Citroensap (1el)
- Honing(1el)
- Peper en zout
Voor de tonijnburgers :
- Tonijn uit blik op olie (2blikken = 310gr uitgelekt)
- Ei (1st)
- Paneermeel (10-15gr)
- Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE (10+15min):
Coleslaw (best enkele uren ervoor of avond ervoor):
- Snijd de wittekool en ui fijn.
- Rasp de wortelen.
- Meng deze onder mekaar.
- Voeg alle elementen voor de dressing samen en meng deze onder de groenten en laat wat "marineren".
Tonijnburgers:
- Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.
- Voeg het ei, paneermeel, peper en zout toe en meng goed onder mekaar.
- Vorm ongeveer 6 kleine burgers. Goed aanduwen en eventueel even laten opstijven in de koelkast.
- Bak de brugers tot ze een krokant kortstje hebben!
Dresseer de brugers op een bedje van coleslaw en maak eventueel nog wat extra dressing à la minute om er overheen te doen!
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (3 personen):
- Energie : 353kcal
- Koolhydraten : 13.3gr
- Eiwitten : 30.6gr
- Vetten : 19.3gr
Reacties
Een reactie posten