Zoete aardappel wafels
Met avocado puree en ei
De zoete aardappel is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit de keuken en terecht! Het is niet alleen superlekker, maar ook erg gezond. Je kan er echt leuke gerechten mee maken! Deze zoete aardappel wafels zijn er daar één van! Hieronder nog enkele weetjes over de zoete aardappel!
- De zoete aardappel is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het is eigenlijk een knol, een verdikking van de wortels.
- Zoete aardappels komen oorspronkelijk uit Peru.
- De knol bevat inuline, in tegenstelling tot de gewone aardappel die vooral bestaat uit zetmeel. Inuline verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine A, C, B3, B5 en B6. Een echt vitaminebommetje dus!
INGREDIËNTEN (2 personen) :
Wafels:
- Zoete aardappel (300gr)
- Eieren (3st)
- Kokosmeel (30gr)
- Kruiden : peper,zout,lookpoeder
Topping:
- Rode ui (enkele ringen)
- Tomaat
- Platte peterselie
- eieren (2stuks)
- Avocado (1stuk)
BEREIDINGSWIJZE (15min):
- Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en plaats gedurende ongeveer 5min in de microgolfoven of tot ze zacht zijn.
- Pureer de blokjes met een vork en meng de andere ingrediënten hier onder. Kruid af naar eigen smaak.
- Laat het wafel ijzer opwarmen en vet goed in.
- Bak de wafels tot ze een krokant korstje hebben en haal deze VOORZICHTIG uit het wafel ijzer zodat ze niet breken!
- Tijdens het bakken van de wafels kan je de afwerking klaarzetten. Bak het spiegeleitje en plet 1 avocado en meng hieronder wat peper en zout.
- Nu zijn de wafels en het eitje gebakken, de avocado puree klaar en kan je het bord afwerken!
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (per portie):
- Energie : 460kcal
- Koolhydraten : 45.3gr
- Eiwitten : 17.9gr
- Vetten : 20.5gr
Reacties
Een reactie posten