Haverrepen
met gedroogde abrikozen,dadels en amandelen
Alle ingrediënten vond ik bij Albert Heijn |
INGREDIËNTEN :
- Havermout (geen instant) (200gr)
- Ongebrande amandelen (65gr)
- Gedroogde dadels (135gr)
- Gedroogde abrikozen (135gr)
- Honing (55gr)
- Boter (35gr)
- Snuifje zout
BEREIDINGSWIJZE :
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Hak de amandelen fijn maar niet te lang zodat er nog kleine brokjes in zitten.
- Hak de dadels en abrikozen fijn en ook hier mogen er nog brokjes in zitten. Kleine tip afhankelijk van hoe sterk je fruit gedroogd is moet je 1 of 2 soeplepels water toevoegen zodat het toch een vrij gladde massa wordt.
- Smelt de boter lichtjes.
- Meng alle ingrediënten in een kom, die dit vrij grondig zodat de massa van het gedroogde fruit goed verdeeld is.
- Plaats het mengsel in een ondiepe bakvorm met bakpapier zodat je het na het bakken er goed uit kan nemen. Het is wel heel belangrijk dat je het heel goed aanduwt zodat je na het bakken stevige repen krijgt. Enkele tips om dit te doen is door de achtkant van een lepel gebruiken of met je plattehand op een stukje bakpapier.
- Bak af in de oven gedurende 20-25min.
MACRO'S:
Afhankelijk van hoe dik je ze maakt kan je 10-12 repen uit dit recept halen. Indien je er 10 uithaalt bedraagt de voedingswaarde per reep:
- Energie : 230kcal
- Koolhydraten : 34gr
- Eiwitten : 5gr
- Vetten : 7,2gr
Reacties
Een reactie posten