HAVER-ABRIKOOS REPEN

Haverrepen

met gedroogde abrikozen,dadels en amandelen



Als competitief wielrenner of sporter in het algemeen zit je al gauw een gans wedstrijdseizoen gekluisterd aan energierepen en gels. Hoewel er daarin ook zeer veel smaak variatie is tracht ik op training toch steeds voor een alternatief te gaan. Alternatieven zijn er genoeg: peperkoek, honingwafels of gewoon een simpele banaan, toch vind ik het steeds veel leuker wanneer ik naar mijn achterzak kan grijpen wetende dat er iets zelfgemaakt klaar zit om even van te genieten tijdens het afzien! Daarom dit receptje van één van men favoriete energierepen! Eigenlijk ben ik dit recept gaan uitpluizen nadat ik verlekkerd geraakte op de "apricot almond bars"  van eat natural dus ging ik aan de slag om mijn eigen huisgemaakte variant in het leven te roepen. 
Alle ingrediënten vond ik bij Albert Heijn

INGREDIËNTEN :


  • Havermout (geen instant) (200gr)
  • Ongebrande amandelen (65gr)
  • Gedroogde dadels (135gr)
  • Gedroogde abrikozen (135gr)
  • Honing (55gr)
  • Boter (35gr)
  • Snuifje zout

BEREIDINGSWIJZE :

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Hak de amandelen fijn maar niet te lang zodat er nog kleine brokjes in zitten.
  3. Hak de dadels en abrikozen fijn en ook hier mogen er nog brokjes in zitten. Kleine tip afhankelijk van hoe sterk je fruit gedroogd is moet je 1 of 2 soeplepels water toevoegen zodat het toch een vrij gladde massa wordt.
  4. Smelt de boter lichtjes.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom, die dit vrij grondig zodat de massa van het gedroogde fruit goed verdeeld is.
  6. Plaats het mengsel in een ondiepe bakvorm met bakpapier zodat je het na het bakken er goed uit kan nemen. Het is wel heel belangrijk dat je het heel goed aanduwt zodat je na het bakken stevige repen krijgt. Enkele tips om dit te doen is door de achtkant van een lepel gebruiken of met je plattehand op een stukje bakpapier.
  7. Bak af in de oven gedurende 20-25min.


Eens afgekoeld kan je de repen eenvoudig snijden. Deze repen zijn in een afgesloten doos enkele dagen houdbaar maar wees gerust enkele dagen zullen ze niet overleven!


MACRO'S:



Afhankelijk van hoe dik je ze maakt kan je 10-12 repen uit dit recept halen. Indien je er 10  uithaalt bedraagt de voedingswaarde per reep:

  • Energie : 230kcal
  • Koolhydraten : 34gr
  • Eiwitten : 5gr
  • Vetten : 7,2gr



Reacties