GRANOLA

Granola 

Met noten,zaden, pitten en bananenchips


Na de granola"pizza" kan de gewone standaard granola natuurlijk niet ontbreken! Vele van mijn recepten nemen toch wat extra tijd voor je aan het eten kan maar deze granola kan je perfect maken voor een hele week of zelfs langer! Goed afgesloten is hij zeker enkele weken houdbaar! Het is een rijke granola met noten,zaden, pitten en bananenchips voor de extra crunch. Ik heb gekozen om geen gedroogd fruit toe te voegen zoals rozijnen of abrikozen omdat ik hier graag wat met varieer en deze voeg ik dus à la minute toe. De granola is lekker bij wat yoghurt met fruit, of gewoon met wat melk! In een mooie bokaal is het ook een leuk decoratie stuk in de keuken!

INGREDIËNTEN : 

  • Rolled Oats (Grove havermout) (300gr)
  • Kokos olie (40gr)
  • Ahorn siroop (40gr)
  • Noten mengeling (100gr)
  • Pitten en zaden mix (75gr)
  • Banenenchips (75gr)
  • Suifje zout &kaneel

BEREIDINGSWIJZE (25min):

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt de kokosolie
  3. Meng de Rolled oats,noten,pitten, zaden, zout en kaneel door mekaar. 
  4. Voeg de gesmolten kokos olie en ahorn siroop toe en meng goed door mekaar.
  5. Verdeel het geheel over een bakplaat die voorzien is van een bakpapiertje.
  6. Bak gedurende 20min goudbruin (roer om de 5min eens om).
  7. Laat afkoelen en meng de bananenchips onder de geroosterde granola.
  8. Bewaar in een afgesloten bokaal of doos.



Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!

MACRO'S (per portie van 30gr):

  • Energie : 144kcal
  • Koolhydraten : 12.3gr
  • Eiwitten : 3.4gr
  • Vetten : 8.6gr

Reacties