GRANOLA PIZZA

Granola pizza

Met yoghurt en fruit


Een heerlijke controversiële “pizza” waarvan een echte italiaan waarschijnlijk een beroerte krijgt, maar toch weer iets leuk en uniek om te maken! Het is echt eens wat anders dan gewoon een kom havermout! Maar waarom enkel als ontbijt of lunch?? als ik hiervan aan het smullen was dacht ik dit is ook leuk om je gasten met een feestje als origineel dessert te geven! Dit kan perfect omdat de bodem toch moet afkoelen dus je kan deze perfect op voorhand maken en à la minute afwerken met de yoghurt en fruit!
Voor dit recept gebruikte ik het alpro yoghurt alternatief met kokosnoot, deze is smeuïg en romig en gaat daarom perfect bij de zoete bodem! Natuurlijk kan je deze vervangen door je eigen favoriete yoghurt!

INGREDIËNTEN (voor een springvorm van 18-20cm) : 

  • Rolled Oats (Grove havermout) (110gr)
  • Haverbloem (65gr)
  • Kokos olie (40gr)
  • Honing (150gr)
  • Alpro kokos yoghurt alternatief (150gr)
  • Fruit naar keuze
  • Suifje zout & kaneel
  • Vanille extract

BEREIDINGSWIJZE (20min+10min):

Eerst moeten we de pizza bodem maken:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt de kokosolie
  3. Meng de Rolled oats,haverbloem,zout en kaneel door mekaar. (Haverbloem moet je echt niet kopen, neem gewoon havermout en maal deze fijn)
  4. Eens de droge ingrediënten gemengd zijn voeg je de kokos olie,honing en een theelepel vanille extract toe en meng je het nog eens goed door mekaar.
  5. Voorzie de springvorm van een bakpapiertje en vet de zijkant een beetje in.
  6. Doe het mengsel in de vorm en duw goed aan. Vorm kleine randen zodat je yoghurt er niet afloopt.
  7. Bak af gedurende 15min todat de bovenkant er goudbruin uitziet. Niet bang zijn als het niet krokant aanvoelt dit komt met het afkoelen!


Eens de bodem volledig afgekoeld is kan je hem voorzien van een yoghurt laag en het fruit en dan is hij klaar om te versnijden en te smullen!



Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!

MACRO'S (per punt indien je er 4 punten uithaalt inclusief yoghurt en fruit van op foto):

  • Energie : 400kcal
  • Koolhydraten : 58gr
  • Eiwitten : 8.1gr
  • Vetten : 14.2gr

Reacties