Polenta muffins
met mais, jalapeno en kaas
De blog vibes waren even verdwenen maar de vlam zit weer helemaal in de pijp, net zoals in dit pittige recept met jalapeno pepers! Deze polenta muffins zijn lekker hartig als lunch, een super alternatief om je saaie boterham eens te vervangen! Lekker warm en koud dus je kan ze perfect meenemen naar je werk om indruk te maken op je collega's! Trouwens super lekker erbij is een pikante chili of zoet-zure saus om in te dippen!
INGREDIËNTEN (12muffins) :
- Polenta (200gr)
- Zelfrijzende bloem (140gr)
- Suiker (100gr)
- Bakpoeder (1tl)
- Zout (1tl)
- Ei (2st)
- Magere melk (235ml)
- Maïs uit blik (140gr)
- Jalapeno peper (3st)
- Boter (70gr)
- Mozzarella (150gr)
BEREIDINGSWIJZE (40min):
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Neem muffin vormen en vet deze in met wat bakspray en bebloem licht.
- Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar (polenta,bloem,suiker,bakpoeder,zout).
- Smelt de boter.
- Snipper de pepers.
- Klop het ei los met de melk en de gesmolten boter. Meng hieronder de maiskorrels, pepers en 2/3de van de mozzarella.
- Voeg de 2 mengsels samen en roer goed door mekaar.
- Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de muffins goudbruin in ongeveer 30min.
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (per muffin):
- Energie : 233kcal
- Koolhydraten : 29.7gr
- Eiwitten : 7.7gr
- Vetten : 9.1gr
Reacties
Een reactie posten