Pappardelle met zalm
groene groenten en ricottasaus
Ik moet eerlijk zijn vroeger stond er bij mij weinig tot geen vis op het menu, tot ik mezelf verplichte om minstens 1 keer per week vis te eten. Gaande weg ben ik het beginnen appreciëren, , nu is het voor mij geen marteling meer om vis te eten wat het voorheen wel was. Natuurlijk helpen lekkere receptjes hierbij. Deze pappardelle heeft wel wat body en vult goed, bij mij staat het meetstal op het menu na een stevige dag sporten om mijn voorraden weer aan te vullen. Pappardelle is eigenlijk de grote broer van de tagliatelle het zijn brede pasta linten van meer dan 1cm breed. Ik gebruik deze omdat ik het aangenaam vind om te eten maar natuurlijk kan je dit recept ook maken met de pasta soort die jou voorkeur heeft. Het stukje gebakken zalm is ook perfect te vervangen door stukjes gerookte zalm bij de saus te doen!
INGREDIËNTEN (4personen) :
- Zalm filet ( Voor 4stuks neem je best een stuk van 500-550gr)
- Courgette (1st)
- Prei (2st)
- Pappardelle (400gr)
- Ui (1st)
- Look (1 teentje)
- Peterselie (1 klein bosje)
- Ricotta (1 pot = 250gr)
- olijfolie (30gr)
- Groentebouillon blokje (1st)
- Peper en zout
- Glas water
- Parmezaan
BEREIDINGSWIJZE (35-40min):
- Snipper de ui, pers de look en snijd de courgette en de prei.
- Hak de peterselie fijn.
- Snijd de zalm filet in 4 gelijke stukken en kruid met peper en zout.
- Stoof de ui, look, courgette en prei met wat peper en zout.
- Breng gezouten water aan de kook voor de pappardelle.
- Terwijl de pasta kookt kan je de zalm bakken want dit duurt ongeveer evenlang als het koken van de pasta.
- Dan moet de saus ook nog afgewerkt worden. Eens de groenten beet gaar zijn verpulver je het bouillion blokje over de groenten en voeg je de ricotta, het glas water en de gehakte peterselie toe. Roer dit alles goed door mekaar en kruid eventueel nog een beetje bij. Laat het geheel dan nog goed doorverwarmen.
- Giet de pappardelle af en normaal heb je nog een beetje olijfolie over om door de pappardelle te mengen zodat deze niet gaat kleven.
- Intussen is de zalm gebakken, saus klaar en pappardelle gekookt dus kan je aan het smullen gaan! Je kan eventueel ook de pasta onder de saus mengen zodat dat een mooi geheel is.
- Eens op je bord kan je het geheel bestrooien met wat parmezaan en peterselie en kan het genieten beginnen!
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (per portie):
- Energie : 835kcal
- Koolhydraten : 95gr
- Eiwitten : 55gr
- Vetten : 38gr
Reacties
Een reactie posten