Hartige speltscones
met hamblokjes, semi-zongedroogde tomaatjes en mozzarella
Ik was in mezelf even aan het reflecteren over wat ik al allemaal op mijn blog gepost had, kwam ik tot de conclusie dat er eigenlijk nog geen enkel echt lunch recept bij was dus daar wil ik met deze post verandering in maken. Deze hartige scones zijn super lekker zowel warm als koud, tevens vullen ze goed dus kan je er zeker de rest van de dag mee door!
INGREDIËNTEN (voor ronde vorm 26cm diameter) :
- Speltbloem (300gr)
- Zakje bakpoeder
- Witte suiker (15gr)
- Natriumbicarbonaat (1/2de tl)
- Boter (55gr)
- Karnemelk (300ml)
- Geraspte mozzarella (115gr)
- Gekookte ham blokjes (115gr)
- Lente uitjes (3st)
- Semi-zongedroogde tomaten (75gr)
- Peper,zout en eventueel wat italiaanse kruiden mengeling.
BEREIDINGSWIJZE (35min):
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bebloem de bakvorm of voorzie van bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, natriumbicarbonaat en de kruiden.
- Voeg de boter toe in blokjes en meng deze wat onder de droge ingrediënten.
- Voeg de karnemelk, kaas, hamblokjes, tomaatjes en de lente ui (in ringen) toe aan het deeg en meng door mekaar. Dit is een vrij plakkerig mengsel!
- Doe het mengsel in de bakvorm en bak af gedurende 25-30min tot het mooi goudbruin is.
- Laat afkoelen op een rooster of snijd meteen in stukken en eet warm!
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (per punt als je het in 8 "pizza punten" snijd):
- Energie : 271kcal
- Koolhydraten : 32.4gr
- Eiwitten : 12.2gr
- Vetten : 10.6gr
Reacties
Een reactie posten