Bananenbrood
met cacao nibs en koffie
Het je nog rijpe banenen die verloren lijken te gaan dan is bananenbrood de oplossing! Je hebt het in alle geuren,maten en kleuren maar ik wil jullie deze variant tonen met cacao nibs en koffie. Bij mijn basis recept kan je eigenlijk toevoegen waar je zin in hebt en eindeloos variëren. Nog enkele leuke toevoegingen zijn zaken als noten, gedroogd fruit,zaden en pitten. Dit kan natuurlijk ook met andere smaakmakers zoals kaneel of vanille ipv de koffie. Even veelzijdig als de smaakcombinaties is ook wanneer je het kan eten, het is gewoon altijd lekker! Bij het ontbijt,luch, tussendoor of zelfs op de fiets tijdens het trainen!
INGREDIËNTEN :
Basis:
- Ei (2st)
- Havermout (100gr)
- Zelfrijzendebloem (100gr)
- Ahorn siroop (50gr)
- Amandelmeel (50gr)
- Snuifje zout
- Banaan (300gr)
Cacao nibs & koffie versie:
- Banaan (100gr)
- Cacao nibs (30gr)
- Sterke espresso of gewoon een sterke oploskoffie
- Eventueel koffie aroma of extract.
BEREIDINGSWIJZE (1h15):
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Prak de banaan voor de basis.
- Voeg de eieren, espresso en ahornsiroop toe en meng door mekaar. (Eventueel ook het koffie extract/aroma , indien je voor een andere smaak gaat voeg je deze nu toe)
- Mix de droge ingrediënten van de basis doorheen het de vloeibare onderdelen.
- Voeg nu nog 100gr banaanblokjes en de cacao nibs toe en meng nogmaals onder mekaar. (Of de andere dingen die je wil toevoegen)
- Giet het mengsel in een ingevette en bebloemde cakevorm naar keuze.
- Bak het bananenbrood af midden in de oven gedurende 45-55min.
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!
MACRO'S (indien je er 11 plakjes uithaalt):
- Energie : 170kcal
- Koolhydraten : 23.2r
- Eiwitten : 5gr
- Vetten : 5.9gr
Reacties
Een reactie posten