OVERNIGHT OAT PANCAKES

Overnight oat pancakes

met chiazaden en blauwe bessen



Vrijdag avond zat ik in mijn luie zetel te kijken naar het weerbericht en er werd vorst voorspeld. Op het trainingsschema stond een training van een 5tal uur met de ploeg dus ik zette mijn zinnen al op een stevig ontbijt. Deze pannenkoeken met havermout en chiazaden die al een nacht mogen zwellen in de ijskast behoren zeker tot deze categorie. Ze vullen goed, geven lang energie en zijn super lekker! Ik keek er alvast naar uit en ik hoop dat jullie dat weldra ook doen als jullie het recept ontdekt hebben!

INGREDIËNTEN : 

  • Havermout (40gr)
  • Chiazaden (10gr)
  • Melk naar keuze (190ml)
  • Ei (2st)
  • Zelfrijzende bloem (40gr)
  • Blauwe bessen (140gr)
  • Honing (10gr)
  • SKYR (40gr)
  • Ahorn siroop (10gr)
  • Vanille aroma

BEREIDINGSWIJZE :

Avond vooraf (2min):
  1. Meng de havermout en chiazaden met 150ml melk en plaats afgedekt in de koelkast.
Dag zelf (15-20min):
  1. Meng bij het havermengsel de zelfrijzende bloem, eieren, honing, 40ml melk en het vanille aroma.
  2. Klop het mengsel eventueel een beetje op met de mixer om wat extra luchtig te maken.
  3. Bak de pannenkoeken zorgvuldig in een antikleef pan en leg er eventueel wat blauwe bessen op om een extra dimensie in de pannenkoeken te brengen.
  4. Stapel alle pannekoeken op, doe er een "toef" skyr yoghurt bovenop en giet er de ahorn siroop overheen. Plaats de resterende blauwe bessen op en rond de pannenkoeken.



Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!

MACRO'S (inclusief vetstof om te bakken) :

  • Energie : 713kcal
  • Koolhydraten : 91gr
  • Eiwitten : 30gr
  • Vetten : 23gr

Reacties

  1. heel lekker, zelfs zonder de honing, ahornsiroop en fruit (wat ik momenteel niet mag eten)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten