OVEN BAKED OATS

Ovenbaked oats

met banaan,frambozen en saffraan


Ik dacht laten we beginnen met een klassieker de "ovenbaked oats" maar natuurlijk met mijn eigen toets en niet zomaar de standaard versie met appel en kaneel. 
Er stond vandaag een lange training op het programma van 5 uur, deze ovenbaked oats zijn geweldige brandstof voor een stevige dag in het zadel! Tevens geven ze je toch een beetje een warm gevoel op van die koude winter dagen want eigenlijk smaakt het een beetje als een ontbijt cake 😄!


INGREDIËNTEN :

  • Banaan (1)
  • Frambozen (enkele)
  • Havermout (60gram)
  • Gebrokzen lijnzaad (5gram)
  • Melk naar keuze (130ml)
  • Ei (1 middelgroot)
  • Honing (10 gram , ben je een zoetebek neem dan gerust wat meer!!)
  • Saffraan ( 1 potje = 0.15gram)
  • Bakpoeder (5gram)
  • Kokosrasp (topping)
  • Snuifje zout

BEREIDINGSWIJZE :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Duw 1/3de van de banaan fijn in een kom en snijd de rest in schijfjes.
  3.  Voeg alle andere ingredienten samen in de kom en meng goed door mekaar.
  4. Giet het mengsel in een ovenvast schaaltje en garneer mooi met banaanschijfjes en frambozen.
  5. Plaats in de oven gedurende 30-35minuten.
  6. Decoreer met wat kokosrasp.

Natuurlijk kan men nog variëren met de topping voeg eventueel nog wat extra fruit, honing, kwark of noten toe om deze ovenbaked oats een extra toets te geven. 

MACRO'S:


  • Energie : 535kcal
  • Koolhydraten : 75gr
  • Eiwitten : 20gr
  • Vetten : 15gr

Reacties