Courgetti met Scampi
En een pittige tomaat groenten saus
Ik hoor zeer vaak van mensen dat courgetti zeer flauw smaakt en ze het daarom niet vaak klaar maken, daarom in volgend recept een kleine tip om dit te voorkomen!!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen) :
- Scampi ( diepvries 400-450gr )
- Courgette ( 3 à 4 courgettes of ongeveer 1kg voorgesneden courgetti)
- Wortels (4st.)
- Rode puntpaprika (2st.)
- Gele puntpaprika (2st.)
- Ui (1st.)
- Sjalot (1st.)
- look (1 teentje)
- Tomaatjes (6st.)
- Passata (690gram)
- Kruiding : peper, zout, paprika poeder , sriracha
- Basilicum (enkele blaadjes)
- Parrano of andere kaas naar keuze
- olijfolie (30gram)
BEREIDINGSWIJZE :
Mijn spiralizer van DOMO |
- Zorg ervoor dat je scampi's klaar staan ( gepeld, ontdooit,...).
- Snijd alle groenten in fijne blokjes voor de saus (behalve de sjalot deze mag fijngesneden apart gehouden worden).
- Stoof het geperste teentje look en de groenten aan en kruid met peper en zout. Voeg nadien de passata toe en laat sudderen op een klein vuurtje tot de groenten gaar zijn.
- Maak vervolgens de courgette spagetti indien je geen voorgesneden courgetti gebruikt. Ik maak gebruik van de spiralizer van DOMO en ben hier zeer tevreden over.
- Bak de scampi's aan en doe deze apart in een kom.
- Breng gezouten water aan de kook voor de courgetti en kook deze zeer kort gedurende 2min en laat goed uitlekken.
- Gebruik de pan van de scampi's en stoof hierin de sjalot aan.
- Voeg hieraan aan de courgetti toe, kruid met peper en zout en bak samen even op. Dit gaat ervoor zorgen dat de courgetti niet flauw gaat smaken!
- Kruid de saus af naar eigen smaak met paprika poeder en sriracha! Voor mezelf mag het wel pittig zijn dus ik doe er 2 flinke koffielepels sriracha in maar je kan het zo pittig maken als je zelf wilt.
- Dresseer op het bord met wat basilicum blaadjes en wat parrano kaas.
MACRO'S (per portie):
- Energie : 401kcal
- Koolhydraten : 28gr
- Eiwitten : 37gr
- Vetten : 14gr
Reacties
Een reactie posten