COURGETTI - SCAMPI

Courgetti met Scampi

En een pittige tomaat groenten saus



De trend van de 'low carb' gerechten zet zich zeer duidelijk voort, ook ik probeer op rustdagen bijvoorbeeld het aantal koolhydraten te beperken. Courgette pasta is één populaire oplossing, dit vooral omdat het niet veel aanpassingen vraagt aan standaard pasta recepten. Een tweede voordeel hiervan is als niet het hele gezin meegaat op de stroom je gerust voor iemand wat gewone pasta kan afkoken en deze kan dan in dit geval perfect geserveerd worden met de scampi's en de saus. 

Ik hoor zeer vaak van mensen dat courgetti zeer flauw smaakt en ze het daarom niet vaak klaar maken, daarom in volgend recept een kleine tip om dit te voorkomen!!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen) : 

  • Scampi ( diepvries 400-450gr )
  • Courgette ( 3 à 4 courgettes of ongeveer 1kg voorgesneden courgetti)
  • Wortels (4st.)
  • Rode puntpaprika (2st.)
  • Gele puntpaprika (2st.)
  • Ui (1st.)
  • Sjalot (1st.)
  • look (1 teentje)
  • Tomaatjes (6st.)
  • Passata (690gram)
  • Kruiding : peper, zout, paprika poeder , sriracha
  • Basilicum (enkele blaadjes)
  • Parrano of andere kaas naar keuze
  • olijfolie (30gram)

BEREIDINGSWIJZE :

Mijn spiralizer van DOMO
  1. Zorg ervoor dat je scampi's klaar staan ( gepeld, ontdooit,...).
  2. Snijd alle groenten in fijne blokjes voor de saus (behalve de sjalot deze mag fijngesneden apart gehouden worden).
  3. Stoof het geperste teentje look en de groenten aan en kruid met peper en zout. Voeg nadien de passata toe en laat sudderen op een klein vuurtje tot de groenten gaar zijn.
  4. Maak vervolgens de courgette spagetti indien je geen voorgesneden courgetti gebruikt. Ik maak gebruik van de spiralizer van DOMO en ben hier zeer tevreden over.
  5. Bak de scampi's aan en doe deze apart in een kom.
  6. Breng gezouten water aan de kook voor de courgetti en kook deze zeer kort gedurende 2min en laat goed uitlekken.
  7. Gebruik de pan van de scampi's en stoof hierin de sjalot aan.
  8. Voeg hieraan aan de courgetti toe, kruid met peper en zout en bak samen even op. Dit gaat ervoor zorgen dat de courgetti niet flauw gaat smaken!
  9. Kruid de saus af naar eigen smaak met paprika poeder en sriracha! Voor mezelf mag het wel pittig zijn dus ik doe er 2 flinke koffielepels sriracha in maar je kan het zo pittig maken als je zelf wilt.
  10. Dresseer op het bord met wat basilicum blaadjes en wat parrano kaas.


Hopenlijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!

MACRO'S (per portie):

  • Energie : 401kcal
  • Koolhydraten : 28gr
  • Eiwitten : 37gr
  • Vetten : 14gr


Reacties