BROCCOLIRIJST MET BIEFSTUK

Broccolirijst met biefstuk,

tomaatjes,avocado en basilicumdressing



Na de bloemkoolrijst is er natuurlijk de broccolirijst als koolhydraatarm alternatief. Ik wou met dit gerecht toch wel een andere richting inslagen dan bij het bloemkoolrijst recept, iets dat meer richting iets klassieks gaat. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en de smaak combinaties in dit gerecht en hoop dat jullie het weldra gaan uit proberen. De scherpe basilicumdressing word perfect gecounterd door het romige van de avocado en jha wie eet er nu niet graag biefstuk...

INGREDIƋNTEN (voor 2 grote of 3 kleine eters šŸ˜) : 

Basilicum dressing:
  • Handje basilicum
  • Look (1teentje)
  • Citroen zeste (van een halve citroen)
  • Olijfolie (30gr)
  • Azijn (15gr)
  • Peper en zout                                                                                 
Andere ingrediƫnten:
  • Biefstuk (2 of 3 st )
  • Broccolirijst (400gr)
  • Avocado (1st)
  • Tomaatjes (350gr)
  • Pijnboompitten (15gr)
  • Erwten (100gr)
  • Ui (1st)
  • Look (1teentje)
  • Eventueel enkele semi-zongedroogde tomaten
  • Peper,zout,tijm,rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE (45min):

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Begin met het maken van de basilicum dressing. Super simpel mix alle ingrediƫnten en kruid af met peper en zout. De dressing is vrij scherp maar dat word veel beter als je bijvoorbeeld een stukje avocado bij je beet hebt, indien je hier toch geen super fan van bent kan je een kleine soeplepel witte suiker aan de dressing toevoegen.
  3. Ondertussen zal je oven wel bijna warm zijn. Plaats de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Krijd met peper,zout,tijm en rozemarijn. Pers een teentje look en verdeel dit op en rond de tomaatjes. Plaats in de oven voor ongeveer 20minuten.
  4. Tijdens het wachten kunnen we de rest afwerken. Begin met het snijden van de avocado en het snipperen van de ui.
  5. De pijnboompitjes zijn het lekkerste geroosterd indien deze nog niet geroosterd zijn kan je dit doen in een pan zonder vetstof tot ze mooi bruin worden.
  6. Vervolgens de broccolirijst. Stoof de ui aan en voeg nadien de broccolirijst en erwten toe, roerbak tot deze gaar zijn.
  7. Het laatste dat je nog moeten klaarmaken is de biefstuk. Kruid met peper en zout en bak deze naar de bakwijze van jou keuze.
  8. Normaal zijn nu alle onderdelen ongeveer gelijk klaar (tomaatjes,brocollirijst en de steak) dus kunnen we op het bord dresseren. Snijd de biefstuk in reepjes, doe er wat pijnboompitten,peper en zout op. Leg wat tomaatjes op het bord en maak een torentje met de broccolirijst. Boven op het torentje kan je wat semi-zongedroogde tomaten en een blaadje basilicum leggen. Leg rondom de toren wat plakjes avocado en daarnaast een beetje van de dressing. Nu is het bord klaar en kan je aan het smullen! Natuurlijk hoeft het helemaal niet zo mooi gedresseerd te zijn het is gewoon altijd lekker!

Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Indien er vragen zijn bij het recept kan je deze altijd stellen via de verschillende media! Hier onderaan de blog of via mijn facebook of instagram pagina!

MACRO'S (2porties):

  • Energie : 659kcal
  • Koolhydraten : 25.9gr
  • Eiwitten : 57gr
  • Vetten : 37.3gr

Reacties